oppskriften til Maria

Her har du oppskriften Maria:

Ingredienser

Ca. 450 g Oreo Cookies
100 g smeltet smr
2 pk Tine kremost naturell (eller 1 pk Phildelphia 225 g) myknet
2,5 dl melis
ca 3,5 dl piska krem (skal opprinnelig vre den amerikanske cool whip, men den er umulig spore opp i Norge! Jeg har vrt overalt for prve finne! Jeg har brukt Menkomel Whipping i stedet, men du kan ogs bruke helt vanlig kremflte)
2,5 spiseskjeer sukker
1 pose sjokolademousse Toro
3 dl melk til moussen (jeg har brukt 2 dl lettmelk og 1 dl helmelk)

Tilberedning

1/4 del av oreokjeksene legges for seg i seg i en skl og brekkes opp i smbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til veldig sm biter. Smelt smr, og hell det over kjekssmulene i en bolle og bland det godt til det kan smres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Miks kremosten med melis med en miksmaster s det blir en luftig og kremete masse. Bland krem med sukker, og bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til rre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smr massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjleskap 30 minutter.

Lag sjokolademoussen i henhold til pakningen. Jeg har erstattet 1 dl av melken med helmelk, men det er valgfritt! Rr inn de siste kjeksbitene i moussen. Smr massen over kaken og sett i kjleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med krem p toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mnster med vanlig sjokoladesaus.

La kaken st avkjlt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den fr st nesten ett dgn fr man skjrer rundt kanten og lsner formen og spiser.

OPPSKIFTEN SOM VI BRUKTE ER FRA MINEOPPSKRIFTER.NO/OREOKAKE!

n kommentar

Maria

29.01.2012 kl.19:41

, tusen takk :) Du er en engel! Har egentlig en oppskrift, men den funker ikke s bra :D Og din s s god ut, gleder meg til lage den :)

Skriv en ny kommentar






hits